NEN 3140

Veilige bedrijfsvoering van elektrische installaties

Wat is een NEN 3140?

De NEN 3140 geeft eisen en richtlijnen voor een veilige bedrijfsvoering van elektrische installaties, machines en elektrisch gereedschap. Doel: brandgevaar, elektrocutiegevaar en storingen voorkomen.

Keuring Elektrische Installatie NEN 3140

De NEN 3140 keuring Elektrische Installatie is een inspectie waarbij wordt gekeken of een bedrijf voldoet aan de NEN 3140 norm. Een NEN 3140 inspectie is een periodieke inspectie aan bestaande elektrische installaties binnen een bedrijf. Tijdens deze inspectie keuren wij de elektrische installaties op diverse punten om zo de veiligheid van de installaties te waarborgen.

Waarom keuren elektrische installatie?

Door een inspectie uit te voeren aan de elektrische installatie, wordt gekeken in welke staat de elektrische installatie zich bevindt. Eventuele incidenten kunnen voorkomen worden, omdat de installatie uit voorzorg tijdig vervangen of gerepareerd kan worden.

Een NEN 3140 inspectie Elektrische Installatie zorgt ervoor dat:
• Er wordt voldaan aan de Arbowetgeving
• Er wordt aangetoond dat er een veilige werkomgeving belangrijk is

Offerte aanvragen?

Benieuwd wat TBW Sonar voor u of uw bedrijf kan betekenen? Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie!

Offerte aanvragen?

Benieuwd wat TBW Sonar voor u of uw bedrijf kan betekenen? Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie!

FAQ

Veelgestelde vragen

Hiernaast vindt u veelgestelde vragen van klanten, zodat u snel een antwoord kunt vinden op uw vraag. Staat uw vraag er niet tussen? Neem contact met ons op!

Waarom kiezen voor TBWSonar?

TBW Sonar werkt met korte lijnen en heeft korte doorlooptijden. We zijn erg flexibel en denken graag mee in een goede oplossing. Onze rapporten zijn zeer duidelijk en overzichtelijk.

Wij doen altijd een opname ter plaatse, want we willen de installatie zien en controleren. Ook bij moeilijk bereikbare daken! Dit door het dak veilig te benaderen met eventueel gekeurde hoogwerkers. Wij maken gebruik van drones tijdens de inspectie, want dan kunnen alle inspectiepunten goed beoordeeld worden. Er moet bijvoorbeeld onder de panelen gekeken worden en de verbindingen moeten worden gecontroleerd op aanhaalmoment.

Wat is een Scope 10?

Een scope 10 is een, onafhankelijke, keuring van de elektrische installatie van een gebouw. Deze keuring wordt vaak verplicht gesteld door de verzekeraar. De keuring wordt om de paar jaar herhaald.

Waarom een Scope 10 of 12 laten uitvoeren?

Door deze onafhankelijke keuring te laten uitvoeren, geeft dat een veiliger gevoel. Ook wordt het vaak verplicht gesteld door de verzekering. Alle elektrotechnische onderdelen worden doorgemeten en bekeken.

Wat is een Scope 12?

Een scope 12 is een, onafhankelijke, keuring van de zonnepanelen installatie; zonnepanelen, constructie, omvormers en verdeelinrichtingen. Deze keuring wordt vaak verplicht gesteld door de verzekeraar.

Ben ik verzekerd?

De verzekering kan een scope keuring eisen voor het pand of de zonnepanelen. Het zou kunnen dat de verzekering weigert te verzekeren als er geen scope keuring wordt gedaan.

Wat is de doorlooptijd?

Wij hebben een doorlooptijd van ongeveer 5 a 6 weken. Dit betekent dat na het geven van de opdracht de inspectie/ keuring vaak binnen deze termijn wordt uitgevoerd.

Wat voor documenten moet in aanleveren?

Bij een scope 10 zijn installatietekeningen, schema’s en verklaring een must
Bij een scope 12 zijn dat onder andere legplan, strenplan, kabelberekeningen, constructieberekeningen en opleveringsdocumenten.